Следвайте Гласове в ТелеграмРуският президент Владимир Путин коментира предложението на Запада

...
Следвайте Гласове в ТелеграмРуският президент Владимир Путин коментира предложението на Запада
Коментари Харесай

Путин към Запада: Скъпи приятели, няма да стигнем олимпийското примирие, докато потъпквате нашето достойнство

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Руският президент Владимир Путин разяснява предлагането на Запада за олимпийско помирение. Той сподели, че самите западни страни нарушават правилата на олимпизма, в това число като не разрешават на руснаците да вземат участие в Игрите със знамето и химна си. „ Те потъпкват нашето достолепие, само че желаят да съблюдаваме разпоредбите, които ни се диктуват... Скъпи другари, няма да стигнем до такава степен “, приключи президентът.

По-рано френският президент Еманюел Макрон изрази вяра, че споровете в света ще спрат по време на Олимпиадата в Париж. Той означи, че ще постави всички старания за осъществяване на тази концепция, в което ще му оказват помощ интернационалните сътрудници, в това число китайският водач Си Дзинпин, напомнят съветските медии.

Путин обаче приказва и за съдействието си с Китай в региона на спорта. „ Нашето взаимоотношение тук единствено усилва опциите ни, а това е значимо във високопроизводителния спорт, значимо е и на равнище физическа просвета и всеобщ спорт “, сподели Путин. Държавният глава означи още, че Русия и Китай са огромни спортни сили.

Руският водач бе на посещаване в Китай във връзка 75-ата годишнина от установяването на дипломатически връзки сред страните. След договарянията с китайския президент Си Дзинпин Путин сподели, че една от главните тематики на закритата им среща е била развиването на всестранното съдействие сред страните.

В края на февруари 2022 година доста спортни организации не разрешиха на руснаците да вземат участие в надпревари по рекомендация на Международния олимпийски комитет. По-късно някои от рестриктивните мерки бяха отстранени и редица спортисти получиха правото да вземат участие в шампионати в безпристрастен статут.

Дори на съветските публицисти ще е неразрешено да употребяват знаците на страната на Олимпийските игри в Париж. „ Медийният личен състав предстои на същите условия като неутралните спортисти “, сподели представител на МОК.

Руснаците и беларусите ще могат да вземат участие в игрите през 2024 година, които ще се проведат от 26 юли до 11 август, като самостоятелни неутрални спортисти. Спортисти, които поддържат войната в Украйна, няма да бъдат позволени до присъединяване в шампионата. Освен това в Париж няма да има представители на груповите спортове на двете страни.

Руснаци и беларуси ще могат да участват на церемонията по откриването на Олимпиадата. На тях обаче им е неразрешено да вземат участие в Парада на нациите.

Инфо:  " Труд "

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР